Jump to content

Welcome to CyanogenMod

Welcome to our forum. Like most online communities you must register to post, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be a part of the CyanogenMod Forum by signing in or creating an account. You can even sign in with your Facebook or Twitter account.
  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Download files attached to the forum.
  • Customize your experience here
  • Share your CyanogenMod experience!
Guest Message by DevFuse
 

Boot Time on first Install?


  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 JonWest1021

JonWest1021
  • Members
  • 3 posts
  • Device Model:
    |2|
  • CM Version:
    factory
  • Recovery Image:
    Cyanogen

Posted 21 June 2010 - 01:13 AM

Im admittedly new, trying to boot my phone after installing cyanogen 5.0.8. The phones been on the "Tmobile G1" boot screen for about 20 minutes with no change. Im told the first boot after an install might take a "while". But how long should I wait before i probably have a problem. Does anyone know how long these inital boots usually take? I appreciate any info.

#2 nwordjim

nwordjim
  • Members
  • 267 posts
  • Country:
    us - United States
  • Location:
    Oregon
  • Device Model:
    Tmobile G1 & G2
  • CM Version:
    CM 7 Nightly 58
  • Recovery Image:
    ClockworkMod

Posted 21 June 2010 - 01:19 AM

Im not sure how long the "usual" boot time is but I can tell you from my experiences that the longest boot I have ever had is about 5-10 minutes max. Im not sure if there is any harm in pulling the battery and trying to boot again but I would wait for someone who is more knowledgable than I to try that.

#3 JARone

JARone
  • Members
  • 11 posts
  • Twitter:JARone91
  • Country:
    us - United States
  • Location:
    Chicago
  • Device Model:
    myTouch 4G
  • CM Version:
    rooted Stock Rom
  • Recovery Image:
    ClockworkMod

Posted 21 June 2010 - 02:57 AM

Well the first time booting up after a ROM change will take quite a bit. Like JonWest1021 said, it would usually take 5-10 minutes but I don't think it should take 20 minutes like it is doing for you. Did you make sure you followed the directions to flash exactly? I would suggest doing a wipe and reflash all the files again as that usually works for me when something seems wrong.
Hope that somewhat helps  :)

#4 nwordjim

nwordjim
  • Members
  • 267 posts
  • Country:
    us - United States
  • Location:
    Oregon
  • Device Model:
    Tmobile G1 & G2
  • CM Version:
    CM 7 Nightly 58
  • Recovery Image:
    ClockworkMod

Posted 21 June 2010 - 03:06 AM

View PostJARone, on 21 June 2010 - 02:57 AM, said:

Like JonWest1021 said, it would usually take 5-10 minutes
That wasnt JonWest who said that it was me! lol

#5 JonWest1021

JonWest1021
  • Members
  • 3 posts
  • Device Model:
    |2|
  • CM Version:
    factory
  • Recovery Image:
    Cyanogen

Posted 21 June 2010 - 03:19 AM

Thanks for the help everyone. I've followed the instructions very carefully. Wiped, Installed Danger SPL, Installed CM5, Installed gapps, but everytime i boot for the first time it sits idle on that "Tmobile G1" splash screen for fifteen or twenty minutes until i get disgusted and pull the battery. I don't really know what else to try, I've been at it all day. The only thing i havent tried is updating the radio but I have no idea if that would be related or not, I know the one on there was one of the ones listed as compatible with DangerSPL. If anyone has any tips they're much appreciated.

#6 JARone

JARone
  • Members
  • 11 posts
  • Twitter:JARone91
  • Country:
    us - United States
  • Location:
    Chicago
  • Device Model:
    myTouch 4G
  • CM Version:
    rooted Stock Rom
  • Recovery Image:
    ClockworkMod

Posted 21 June 2010 - 03:20 AM

View Postnwordjim, on 21 June 2010 - 03:06 AM, said:

That wasnt JonWest who said that it was me! lol

oooops sorry about that didn't give my response a second look. :P
Gotta give proper credit where it's due: "Like nwordjim said, it would usually take 5-10 minutes"  :D

#7 JonWest1021

JonWest1021
  • Members
  • 3 posts
  • Device Model:
    |2|
  • CM Version:
    factory
  • Recovery Image:
    Cyanogen

Posted 21 June 2010 - 04:05 AM

Just FYI, I reinstalled it several times and on one of them it magically worked. Thanks for everyones help.

#8 nwordjim

nwordjim
  • Members
  • 267 posts
  • Country:
    us - United States
  • Location:
    Oregon
  • Device Model:
    Tmobile G1 & G2
  • CM Version:
    CM 7 Nightly 58
  • Recovery Image:
    ClockworkMod

Posted 21 June 2010 - 06:05 AM

View PostJonWest1021, on 21 June 2010 - 04:05 AM, said:

Just FYI, I reinstalled it several times and on one of them it magically worked. Thanks for everyones help.
Persistence is key to success

#9 CodeRed220

CodeRed220
  • Members
  • 40 posts
  • Country:
    us - United States
  • Device Model:
    samsung vibrant
  • CM Version:
    cm10 nightly
  • Recovery Image:
    Other

Posted 21 June 2010 - 07:30 AM

Lol good thing you didn't give up