Jump to content

Welcome to CyanogenMod

Welcome to our forum. Like most online communities you must register to post, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be a part of the CyanogenMod Forum by signing in or creating an account. You can even sign in with your Facebook or Twitter account.
  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Download files attached to the forum.
  • Customize your experience here
  • Share your CyanogenMod experience!
Guest Message by DevFuse
 

Samsung Galaxy S2 (Intl) Goes Into System Recovery - Error [Fixed!]


  • Please log in to reply
111 replies to this topic

#1 nobugs

nobugs
  • Members
  • 7 posts
  • Device Model:
    Samsung Galaxy S
  • CM Version:
    Stock with tweaks
  • Recovery Image:
    ClockworkMod

Posted 13 November 2013 - 12:18 AM

When I want to install CM with the installer, the phone loads down the data, reboots and goes into recovery menu "Android System recovery <3e>". There it shows an error:

E: invalid command argument
E: invalid command argument
# MANUAL MODE #
-- Applying Multi-CSC...
Applied the CSC-Code : DTM
Successfully applied multi-CSC

When I restart my old Android 4.1 shows again.
What can I do now?

[INFO]
Modell-Number: GT-I9100
Android-Version: 4.1.2
Basisbandversion: I9100BOLP9
Kernel-Version: 3.0.31 -889555, dpi@DELL228 #3, SMP PREEMPT Thu Jan 31 14:48:54, KST 2013
Buildnumber: JZO54K.9100XWLSD

Branded by T-Mobile
Computer OS: Win 8.1
[/INFO]

Thank you!

Edited by nobugs, 13 November 2013 - 08:51 AM.


#2 nurovek

nurovek
  • Members
  • 1 posts
  • Twitter:Nurovek
  • Country:
    fr - France
  • Device Model:
    Samsung GT-I9100
  • CM Version:
    CM 10.1.3
  • Recovery Image:
    Stock

Posted 13 November 2013 - 12:46 AM

Same for me.

I add a picture to show how it looks : https://pbs.twimg.co...Acu3P.jpg:large

When I read this message "Applied the CSC-Code : DTM; Successfully applied multi-CSC", I thought everything would be okay, since the CSC (country code I guess) is fixed.
However, every single time I want to install with CM Installer, I will go through the same error.

Does anybody have any ideas ? Thanks !

Edited by nurovek, 13 November 2013 - 12:51 AM.


#3 pedrohustler

pedrohustler
  • Members
  • 3 posts
  • Country:
    au - Australia
  • Device Model:
    GT-i9100
  • CM Version:
    NA
  • Recovery Image:
    Cyanogen

Posted 13 November 2013 - 12:58 AM

I have this same problem. I would assume one of these options need to be selected:

- apply update from ADB
- apply update from external storage
- apply update from cache
- wipe data/factory

however selecting one of them might interrupt the installer process.

any suggestions?

#4 Isowix

Isowix
  • Members
  • 1 posts
  • Country:
    ca - Canada
  • Device Model:
    GT-I9100
  • CM Version:
    CMInstaller
  • Recovery Image:
    Cyanogen

Posted 13 November 2013 - 03:50 AM

I got the same error here.

what now? reboot?

Edit: win7x64, kies is installed but not running, tried other computers with similar specs.

Edited by Isowix, 14 November 2013 - 12:37 AM.


#5 pedrohustler

pedrohustler
  • Members
  • 3 posts
  • Country:
    au - Australia
  • Device Model:
    GT-i9100
  • CM Version:
    NA
  • Recovery Image:
    Cyanogen

Posted 13 November 2013 - 03:53 AM

yes it is safe to reboot
what os is everyone using? I'm on Win 8.1

#6 vikhik

vikhik
  • Members
  • 1 posts
  • Country:
    au - Australia
  • Device Model:
    Samsung Galaxy S2 (Intl)
  • CM Version:
    N/A
  • Recovery Image:
    Cyanogen

Posted 13 November 2013 - 06:07 AM

I am having the exact same issue.

Running the installer from Windows 7 onto the international S2 (Optus, if it matters).

I hope this gets resolved soon.

#7 gagahhag

gagahhag
  • Members
  • 1 posts
  • Country:
    ch - Switzerland
  • Device Model:
    Samsung Galaxy S2
  • CM Version:
    Not one yet
  • Recovery Image:
    Cyanogen

Posted 13 November 2013 - 10:09 AM

Same here.

Running installer on Win7 x64.

#8 mlamat

mlamat
  • Members
  • 2 posts
  • Country:
    si - Slovenia
  • Device Model:
    GT-9100 INT
  • CM Version:
    NONE
  • Recovery Image:
    Cyanogen

Posted 13 November 2013 - 10:15 AM

Same issue here. Windows 7, G9100 Int (Slovenia: Telekom/Mobitel)

Edited by mlamat, 13 November 2013 - 10:18 AM.


#9 foxwarr

foxwarr
  • Members
  • 1 posts
  • Country:
    es - Spain
  • Device Model:
    galaxy s2 i9100
  • CM Version:
    none
  • Recovery Image:
    ClockworkMod

Posted 13 November 2013 - 10:16 AM

Same error

#10 Qhash

Qhash
  • Members
  • 2 posts
  • Country:
    ru - Russian Federation
  • Device Model:
    GT9100
  • CM Version:
    none
  • Recovery Image:
    Stock

Posted 13 November 2013 - 10:43 AM

Same error.
Anybody have SD card? May be it's problem?

#11 mrexit

mrexit
  • Members
  • 2 posts
  • Country:
    it - Italy
  • Device Model:
    Galaxy S2
  • CM Version:
    None yet
  • Recovery Image:
    Cyanogen

Posted 13 November 2013 - 10:44 AM

Confirming the issue. A fix or a suggestion on how to proceed would be greatly appreciated.

#12 zn1p

zn1p
  • Members
  • 1 posts
  • Country:
    lt - Lithuania
  • Device Model:
    samsung SII
  • CM Version:
    not sure
  • Recovery Image:
    Cyanogen

Posted 13 November 2013 - 11:26 AM

Same here. S2(intl) without sd card

#13 BIOZTAS

BIOZTAS
  • Members
  • 1 posts
  • Twitter:twitter.com/BIOZTAS
  • Country:
    tr - Turkey
  • Device Model:
    GT-I9100
  • CM Version:
    10.2
  • Recovery Image:
    Other

Posted 13 November 2013 - 11:38 AM

Hi,

I couldn't work CyanogenMod Installer. Could anybody help me please?

Click for screen shot

#14 weakie

weakie
  • Members
  • 4 posts
  • Country:
    fi - Finland
  • Device Model:
    GS2 I9100
  • CM Version:
    -
  • Recovery Image:
    Stock

Posted 13 November 2013 - 12:04 PM

Exactly same issue here. Installer coudn't talk with my phone. Before that everyting went well. Tried different usb cables and ports + antivirus disabled and restarting pc. Didn't help.
Phone is international version SGS2 I9100.

Hope someone could help.

#15 B-bert

B-bert
  • Members
  • 4 posts
  • Country:
    fr - France
  • Device Model:
    Galaxy S2 GT-I9100
  • CM Version:
    10.2
  • Recovery Image:
    Cyanogen

Posted 13 November 2013 - 12:10 PM

exactly same but my S2 i9100 is broken on start :(

#16 tipo144

tipo144
  • Members
  • 1 posts
  • Country:
    be - Belgium
  • Device Model:
    gt9100 galaxy sII
  • CM Version:
    rom stock 4.1.2
  • Recovery Image:
    Stock

Posted 13 November 2013 - 12:12 PM

Hi

I have galaxy SII on rom stock and recovery  android 4.1.2
and i have same issue

E: invalid command argument
E: invalid command argument
# MANUAL MODE #
-- Applying Multi-CSC..


.thanks you for fixing this issue

#17 nebukatznetza

nebukatznetza
  • Members
  • 1 posts
  • Country:
    at - Austria
  • Device Model:
    Galaxy S2
  • CM Version:
    none
  • Recovery Image:
    Stock

Posted 13 November 2013 - 12:17 PM

Same problem on my device.
thanks for fixing!

#18 B-bert

B-bert
  • Members
  • 4 posts
  • Country:
    fr - France
  • Device Model:
    Galaxy S2 GT-I9100
  • CM Version:
    10.2
  • Recovery Image:
    Cyanogen

Posted 13 November 2013 - 12:31 PM

after flash kernel, all is good

#19 nicemarmot

nicemarmot
  • Members
  • 1 posts
  • Country:
    uk - United Kingdom
  • Device Model:
    SII
  • CM Version:
    ?
  • Recovery Image:
    Stock

Posted 13 November 2013 - 12:44 PM

Yep, exact same here.
SII Int (UK, H3) , Windows 7 64bit.

#20 ralfr

ralfr
  • Members
  • 1 posts
  • Country:
    de - Germany
  • Device Model:
    Samsung Galaxy S2
  • CM Version:
    0
  • Recovery Image:
    Stock

Posted 13 November 2013 - 12:51 PM

Me too,

Win7 x64 and Android 4.1.2

Edited by ralfr, 14 November 2013 - 08:01 AM.